Kauppis-Heikin koulu oli ehdokkaana vuoden 2018 Puupalkinnon saajaksi ja tavoitteli viime metreille asti voittoa. Alla kohteen kuvaus.

Uusi koulurakennus edustaa modernia suomalaista hirsiarkkitehtuuria. Rakennuksen ulkoseinät ovat pääosin massiivihirttä. Julkisivun metallilasiseinät avaavat näkymiä koulun yhteistiloista pihalle ja lähiympäristöön. Koulun katto on loiva ja lennokas taitekatto, jonka sisäänkäyntikatoksia kannattavat liimapuupalkit ja -pilarit. Etelän puolella katon lappeet muodostavat viihtyisät oleskelukatokset. Niiden alla olevien värikkäiden hirsiseinien päällä on vapaamuotoisesti polveileva rimoitus.

Koulun tilat sijoittuvat tiiviisti yhteistilojen ympärille. Maisema-aula, ruokasali ja liikuntasali näyttämöineen ovat koulun sydän. Ne ovat luontevasti yhteydessä toisiinsa ja tilojen taittoseiniä avaamalla ne yhdistyvät avaraksi ja korkeudeltaan vaihtelevaksi yhteisten juhlien ja tapahtumien tilaksi.

Kauppis-Heikin koulusta muodostuu alueensa mittakaavaan sopiva katseenvangitsija, mutta ennen kaikkea toimiva, terveellinen ja turvallinen kasvu- ja oppimisympäristö ja alueensa sosiaalinen keskus.