Kuopio on palkinnut vuoden 2017 Pihakivi-palkinnolla Satamakatu 30 – 32 pihan suunnittelusta rakennusarkkitehti Petteri Hiltusen QVIM Arkkitehdit Oy:stä. Palkinto myönnettiin uusien asuntoalueiden vuosina 2014 – 2016 parhaiten toteutetusta korttelista tai pihapiiristä.

”Pikkupihalle saavuttaessa voi aistia intiimin tunnelman, joka huokuu siellä käytetyistä materiaaleista, hyvin jäsennellyistä toiminnoista ja kasvillisuusalueista. Pihan käyttäjän on helppo kokea olevansa suojassa, vaikka ympäröivät talot kohoavat korkealle.”

”Kahden taloyhtiön yhteinen kansipiha on osoitus ennakkoluulottomasta suunnittelusta ja tahdosta tehdä hyvää asuinympäristöä ilman rajoja.”

Lisäksi kunniakirjat myönnettiin Satamakatu 30 – 32 -pihakokonaisuuden vihersuunnittelusta pihasuunnittelija Pirkko Tikalle, rakennuttamisesta NCC Rakennus Oy:lle ja toteuttamisesta Asunto Oy Kuopion Satamanpihalle ja Asunto Oy Kuopion Satamankulmalle.

Vuoden 2017 palkitsemisraatiin kuuluvat kaupunkikuvatyöryhmän jäsenet, alueellisen ympäristö- ja rakennuslautakunnan puheenjohtaja Antero Peiponen, Savon Arkkitehdit Safa:n jäsen arkkitehti Antti Gävert, kaupunginarkkitehti Liisa Kaksonen, vs. asemakaavapäällikkö Ulla Korhonen, kaupunginpuutarhuri Matti Nikoskelainen ja tarkastusarkkitehdit Mikko Etula ja Kari Jäkkö.

Lähde: Kuopion kaupungin uutisarkisto